söndag, september 16, 2007

Examination

Ska ha examination på fredag.

Lova hålla tummarna för mig.

Min första tentalärarutbildningen som inte är en tenta i vanlig bemärkelse med skrivuppgifter, utan ett undersökande projekt där barn och ungdommars levnadssituation på icke-skoltid ska granskas och analyseras.

Hamnade ihop med tre killar i varierande åldrar. Vi har haft lite problem att få ihop tider då vi alla kan komma iväg och göra våra fältstudier, men vi fick styrt upp det hela i fredags. Tur var väl det eftersom examinationen - en 15 minuters muntlig redovisning - är på fredag. Vi måste hinna åka ut till det ställe vi valt och prata med några barn/ungdomar om vad de gör på dagarna efter skolan. Dessutom måste vi hinna analysera våra intryck, prata ihop oss om vad vi ska ha med och hur vi ska lägga upp redovisningen och hur vi ska kunna få igång en dialog med åhörarna, eftersom det är en av kriterierna för att få det godkänt.

Jag gillar verkligen inte "grupparbeten" eftersom man är så beroende av hur engagerade och seriösa de andra i gruppen är. Men eftersom det värderas högt att kunna samarbeta som blivande lärare är det bara att göra det bästa av det hela. Det här är inte det sista "grupparbetet".....

1 kommentar:

Annica sa...

Ja, usch för grupparbeten, de är bara bra för lärarna, som får mindre att gå igenom.

Du har min tumme ;-)