tisdag, juli 22, 2008

Semester

Idag är andra dagen på semestern och trädäcks-bygget går framåt. Lass efter lass av jord har körts till tippen. Trädgården är numera inte sig lik. Förhoppningsvis blir det bra när allt väl blir klart.

I helgen var syster och jag på en hallonodling i Bodarp. När vi tidigt i våras var på trädgrådsmässa i Malmö fick vi smaka världens godaste hallonnektar. Vi har pratat om den här gården från och till under våren och sommaren och häromdagen fick jag ett sms från syster, som då stod i en ica-butik här i stan, som berättade att affären sålde hallonnektaren. Bara någon dag tidigare hade jag läst i lokaltidningen om gården. Vi bestämde att åka till dit och fika. Detta gjorde vi således i lördags, då maken och systers sambo var på flyg- och bilträff. Syster, jag och minsta dottern fikade med hemgjord jordgubbssaft, som smakande precis som vår mormors jordgubbssaft gjorde när vi var små, jättemuffins med vit choklad och hallon och så naturligtvis, kaffe. Mums. Bland hallonsnåren fanns grupper av bord utställda, men dottern ville hellre träffa gårdens djur-får och gäss-så vi intog vår fika bordet som stod vid dammen. Solen sken, fåren bräkte och fikan smakade underbart. Naturligtvis var vi tvugna att köpa några flaskor av denna underbara saft med oss hem. Inte kunde vi ana att gården bara låg ca 10 minuters bilväg hemifrån... Om ni vill göra en utflykt är det inte alls fel att åka till Bodarpsgården.

2 kommentarer:

Annica sa...

Undrar om jag inte har sett deras nektar på Coop Forum i Burlöv? Det låter definitivt som ett trevligt utflyktsmål. Jag har länge tänkt åka till Ängavallen också, blir kanske läge för en dubbelutflykt?!

Kram!

"hallon Kerstin" sa...

Hej!
Det är underbart för oss på Bodarpsgården att läsa om hur ni upplevde ert besök hos oss. Vi provar oss hela tiden fram hur vi ska göra er stund på gården så bra som möjligt. Adventssöndagarna kommer vi ha gårdsbutik och halloncafé öppet. Då är ni välkomna!

Hälsningar "Hallon Kerstin"